Voordelige verzending Snel geleverd Klanten geven ons een 8.7 085 303 48 52

Hoe groot/ hoeveel inch is mijn MacBook scherm?

Welke MacBook heb ik?
 Zoals u wellicht heeft gezien zijn onze producten veelal gesorteerd op grootte van het MacBook beeldscherm.

Door de jaren heen heeft Apple verschillende afmetingen MacBooks uitgebracht, varierend van 11, 13 inch, 15 inch tot 17 inch in grootte.

U kunt het aantal inch (grootte) van uw scherm op 3 manieren vinden.

• Manier 1: de resolutie van uw schem: 1440 x 900. Zoek in onderstaande tabel de bijbehorende inch size.
  • Manier 2: via Over deze Mac
  • Manier 3: zelf uw MacBook scherm opmeten met een liniaal

Manier 2: via Over deze Mac

1. Klik op het Apple iccoontje linksboven in uw scherm.
  2. Klik op Over deze Mac
  3. Klik op de button Meer info…
  4. Klik in Hardware lijst aan de linkerzijde op Video/beeldschermen
  5. Zoek naar de resolutie van uw MacBook en kijk in onderstaande tabel om vast te stellen hoeveel inch groot uw MacBook is.
  6. Bestel de bijbehorende adapter-oplader voor uw MacBook door op de link Universeel te klikken.

Welke MacBook heb ik?

Komt u er niet uit met het opzoeken van de resolutie? Kijk op de pagina Welke MacBook heb ik? voor andere kenmerken om vast te stellen welke MacBook u heeft. Of neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Type:

Resolutie:

Inch:

Wattage:

Magsafe:

Bestel:

MacBooks met bouwjaar < 2012 – Magsafe type 1 – Geen Retina scherm

iBook G3/ G4

Divers

12/ 14”

45 watt

1 pins

Universeel G3
Universeel G4

PowerBook

Divers

12”/ 15”/ 17”

45-65 watt

1 pins

Universeel

MacBook

1280 x 800

13”

60 watt

Type 1

bestel hier

MacBook Pro

1280 x 800

13”

60 watt

Type 1

bestel hier

MacBook Pro

1680 x 1050/ 1440 x 900

15”

85 watt

Type 1

bestel hier

MacBook Pro

1680 x 1050/ 1920 x 1200

17”

85 watt

Type 1

bestel hier

MacBook Air

1366 x 768

11”

45 watt

Type 1

bestel hier

MacBook Air

1280 x 800/ 1440 x 900

13”

45 watt

Type 1

bestel hier

Nieuwste MacBooks met bouwjaar vanaf 2012 | Magsafe 2 | Retina scherm

MacBook Pro

2560x1600

13”

60 watt

Type 2

bestel hier

MacBook Pro

2880x1800

15”

85 watt

Type 2

bestel hier

MacBook Air*

1366 x 768

11”

45 watt

Type 2

bestel hier

MacBook Air*

1280 x 800/ 1440 x 900

13”

45 watt

Type 2

bestel hier

* heeft geen Retina scherm, wel Magsafe 2 aansluiting

Manier 3: zelf uw MacBook scherm opmeten met een liniaal

Meten is weten! U kunt daarom ook zelf het scherm van uw MacBook (Pro) of Air opmeten met een liniaal of centimeterband. Het is hierbij wel van belang dat u diagonaal van ene hoek van scherm naar de andere hoek van het scherm meet. Ook dient u enkel de binnenmaat van het scherm op te meten. U meet dus niet de zwarte rand om het scherm heen mee. kijk vervolgens in onderstaande schema om het aantal inch van uw scherm vast te stellen.

Lengte in centimeters van uw MacBook scherm (diagonaal opgemeten)

Lengte in inch (“) van uw MacBook scherm

Voorbeeld:

Circa 27,9 centimeter

11 inch

macbook-scherm-opmeten

Circa 33 centimeter

13 inch

Circa 38,1 centimeter

15 inch

Circa 43,18 centimeter

17 inch

Uiteraard kan het aantal inch achter de komma iets afwijken van 11 inch, 13 inch, 15 inch of 17 inch maar zo krijgt u een goed idee welk scherm u precies heeft. Zoek vervolgens de bijbehorende universele inch adapter-oplader op uit bovenstaande tabel.

Bovenstaande overzicht is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Ondanks dat kan het voorkomen dat er fouten in staan. Heeft u een fout ontdekt? Laat het ons weten.