Tot 23:59u Same Day Delivery Klanten geven ons een 9! 050 230 94 89

FAQ magsafe connectors

Deze pagina geeft een overzicht van alle Magsafe connectors. Ronde plug, t-tip, L-tip en Magsafe 2 tip, wij leggen uit wat de verschillen zijn en hoe u kunt vaststellen welke connector/ tip uw MacBook heeft.

Welke MacBook connector tip heeft mijn MacBook en wat zijn de verschillen?

Stel hieronder op visuele kenmerken het type connector van uw MacBook adapter-oplader vast. Apple heeft door de jaren heen verschillende connectors op de markt gebracht. Lees de kenmerken van de verschillende connectors in onderstaande tabel.

Ronde tip T-tip magsafe 1magsafe 1 Magsafe 2
Type: Ronde connector T-tip connector L-tip connector Magsafe 2 connector
Kenmerken: Worden ook wel “barrel” type connector genoemd. De T-tip en de L-tip connector zitten op de zogeheten magsafe 1 adapter-oplader. En deze T-tip en L-tip connector zijn compatible met elkaar en kunnen op dezelfde connector poort aangesloten worden. Dit zijn de eerste connectors met een handige magnetische tip. Het voordeel hiervan is dat deze losschieten wanneer de MacBook adapter-oplader onder spanning komt te staan. (bij het struikelen over je snoer bijvoorbeeld, handig!). Deze connector is de nieuwste connector (na 2012) en platter en breder dan de T-tip en L-tip (de voorganger). Magsafe 2 is ongeveer zo groot als een USB poort.
Geschikt voor: Passen alleen op de iBooks en de PowerBooks. Witte en zwarte MacBooks
Aluminium MacBooks (tot mid 2012 MacBooks)
Aluminium MacBook Pro’s (tot mid 2012 MacBooks)
Aluminium MacBook Pro's vanaf mid 2012, met en zonder Retina beeldscherm **

** Toelichting - De magsafe 2 connector is niet compatible met de T-tip en L-tip. MacBook oplader-adapters met een T-tip en L-tip zijn echter wel gemakkelijk te transformeren naar een magsafe 2 adapter oplader. Dit gebeurt door middel van een converter. Lees meer over de verschillen tussen de magsafe 1 en magsafe 2 connector op de FAQ MacBook adapter-oplader pagina.

Wat is het verschil tussen de Magsafe 1 en Magsafe 2 connector?

De Magsafe 1 en Magsafe 2 adapters verschillen qua werking en capaciteit niet van elkaar. Alleen de connectors (aansluiting op de MacBook) zijn verschillend. De Magsafe 2 connector is platter en breder dan zijn voorganger de magsafe 1. Dit komt omdat Apple de nieuwste reeks MacBooks (vanaf mid 2012) dunner heeft gemaakt dan de voorgangers. En bij deze transformatie was ook een nieuwe connector nodig; de MagSafe 2. Zowel de Magsafe 1 als de Magsafe 2 heeft een magnetische connector, dit is gelijk gebleven. Vraagt u zich of u een magsafe 2 connector of een magsafe 1 connector poort op uw MacBook heeft zitten? Onderstaande foto's kunnen u waarschijnlijk het antwoord op deze vraag wel geven. Zo niet, vraag het gerust even aan ons.

 Welke Magsafe oplader? 

Handige links

Hoe vervang ik mijn macbook accu batterij? Troubleshooter Welke MacBook heb ik? Hoeveel inch is mijn MacBook? Veelgestelde vragen MagSafe oplader MacBook Connector MacBook oplader FAQ Connector MacBook oplader MagSafe 2 FAQ Over ons